All Brand Bordeaux

Bloggkalender

Blogg

LIBRELA - nytt läkemedel mot artros

2D221E49-459F-40D8-BFFC-5261D7309118_1_201_aCIB, Nord Uch  All Brand Bordeaux Undis- aka Ellen -7 år idag

Med jämna mellanrum översvämmas vi av reklam om undermedel mot än det ena än det andra. Alla är fantastiska och tar bort diverse krämpor och besvär i ett trollslag, och jag tror att de  flesta i likhet med mig är ganska misstänksam mot all quickfix som tycks lösa alla problem.

Med andra ord var jag en smula skeptisk när min veterinär började tala om om Librela som hjälp mot Ellens artros.

Ellen har artros i sina armbågar. Hon råkade ut för en skada när hon var ung, och med stigande ålder har hon blivit stelare och haft ont i armbågarna, speciellt efter längre promenader el belastning,
Hon har fått Dasequin varje dag i ett par år, och det gav en avsevärd förbättring. Vi fick tillbaka en "unghund" som sprang, hoppade och busade.
Vi är ute och rör oss mycket i skog och mark, och ibland märkte man att Ellen  var stel och hade ont, speciellt på kvällarna, eller när när hon legat stilla ,  då var Metacam  vår räddning,

Nu har det alltså kommit ett alldels nytt läkemedel mot artros, så nytt at Ellen är den första hunden här uppe i norr som får prova på det.
Librela ges som injektion ca 1ggr/månad- och är en antikropp som binder upp det ämnet som orsakar smärtan och  hämmar den inflammatoriska  reaktionen i leden.
( mer info här)
 Märker man inget resultat efter de två första sprutorna avbryter man behandligen

Jag måste erkänna att jag var så där "norrländskt skeptisk" innan vi testade, men jag är - hittills- klart positivt överraskad.
Det är nu tre veckor sen hon fick sin första spruta, Ellen har sprungit, badat, klättrat- alltså levt precis om vanligt- och hon har inte varit stel eller visat smärta en enda gång.
Hon har heller inte behövt Metacam vid något tillfälle.
Fortsätter det så här får jag ge mig- då är Librela något att testa för 

hundar med artros.// Annalena Ellens matte

ABC64C9B-9258-42F5-BAB0-D9D0329267EF_1_201_a